Mexicaans feestje!

nacho

Mexicaans eten is kleurrijk, licht en gezond. Ideaal om een Mexicaans eetfestijn te organiseren.... En het belangrijkste: je kan de zomerse lekkernijen perfect maken met producten van bij ons.

 

Frijoles refritos

Frijoles refritos zijn gekookte bonen die je nog eens bakt, nadat je ze geprakt hebt. Dat kan met een vijzel of kort in de mixer. Het resultaat is een bonenpaté die je op tortilla's kunt smeren, samen met guacamole of tomaten.

Tortilla's

Tortilla's kun je makkelijk zelf maken als je masa harina - maïsbloem - kunt vinden. Let goed op het evenwicht tussen bloem en water. Droog deeg barst en valt uiteen als je het bakt. Nat deeg kleeft aan de pan. Burrito's of tarwetortilla's zijn een alternatief als je geen maïsbloem vindt.

Ceviche

Cheviche is populair in alle landen aan de Stille Oceaan, van Chili tot Mexico. Het gerecht werkt volgens een eenvoudig principe: vis wordt ook gaar als je hem marineert in limoensap. Bovendien houdt hij zijn smaak voor de volle honderd procent. Je hebt dus kraakverse, stevige wite vis nodig.

 

Uit Libelle lekker 7, 2012. Recepten en meer vind je in dit nummer.

Tags:




Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

uitgebreid zoeken »

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?