Recept

Panzanella met gegrilde perzik en buffelmozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaanse klassieker, ideaal als salade bij de BBQ!

Tip! Kies voor deze salade het liefst voor een ciabatta of ander brood dat een dag oud is en je lekker krokant kunt bakken.

bereiding
  1. 1

    Snij het brood in hapklare stukken of plakjes. Sprenkel er olijfolie over en gril de stukken in de grillpan tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.

  2. 2

    Spoel en droog de ​​​​​​​rucola. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel en halveer de perziken en snij elke helft in 4 plakjes. Wentel de stukken perzik in wat olijfolie en gril ze op een hete grill of BBQ.

  3. 3

    Maak een vinaigrette van de azijn, de honing, de mosterd en de olijf-olie. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Stel de schotel samen met de rucola, de kerstomaten, de gegrilde perzik en de kom-kommer. Verdeel er de buffelmozzarella over. Werk de salade af met enkele lepeltjes pesto, het krokant brood, de parmezaanschilfers en de pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanella met gegrilde perzik en buffelmozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!