Recept

Halloumispiesjes van de grill met taboulé en geitenkaasdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lentefris recept van Libelle Lekker-chef Natalie: “Een klassieke taboulé wordt met massa’s groene kruiden gemaakt, bespaar dus zeker niet op een takje munt of peterselie”

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij hem in kwartjes. Snij de halloumi in blokjes en prik ze met de kwartjes rode ui op spiesjes.

  2. 2

    Rasp de schil van 1 citroen en pers er het sap uit. Snij de andere citroen in partjes voor de afwerking. Pluk enkele blaadjes van de munt en de peterselie en doe ze samen met de zachte geitenkaas in de blender. Mix ze samen met de honing tot een smeuïge dip. Voeg eventueel een lepel lauw water toe om ’m wat smeuïger te maken. Breng de dip op smaak met peper, zout en wat citroensap. Zet hem koel tot serveren.

  3. 3

    Doe de couscous in een kom en schenk er 1 eetlepel olijfolie en de warme groentebouillon bij. Dek de couscous af en laat hem enkele minuten wellen.

  4. 4

    Snipper intussen de rest van de munt en de peterselie fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Maak de couscouskorrels los met een vork en schep er de kruiden en de lente-uitjes onder. Breng de couscous op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap. Verdeel de couscous over een grote schaal.

  5. 5

    Verhit een grillpan. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges, bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze aan beide kanten krokant in de pan. Breng ze op smaak met peper, zout, geraspte citroenschil en citroensap. Maak de pan schoon, verhit olijfolie in de grillpan en gril de ui-halloumispiesjes aan beide kanten krokant.

  6. 6

    Serveer de taboulé met de gegrilde asperges en de halloumispiesjes. Geef er de geitenkaasdip en de partjes citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Halloumispiesjes van de grill met taboulé en geitenkaasdip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!