Recept

Italiaanse traybake met saltimbocca, pasta en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders bakplaatdiner met een Italiaans tintje. Kies voor kerstomaatjes aan een takje. Die ogen extra mooi als je de traybake op tafel zet. Tip: voeg nog 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten toe als krokante finishing touch. Extra lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de passata met het kippenbouillonblokje en 350 milliliter water. Stort de parelcouscous op de bakplaat, overgiet hem met de passatamengeling en kruid hem met peper en zout. Voeg 4 salieblaadjes toe en zet opzij.

  2. 2

    Maak de saltimbocca. Halveer grote kalfslapjes (zorg dat ze ongeveer 7 op 10 cm groot zijn). Kruid alle kalfs­lapjes met peper en zout, beleg ze met een salieblaadje en wikkel ze in een plakje ham. Halveer dikkere asperges in de lengte. Spoel de tomaatjes.

  3. 3

    Beleg de pasta met de tomaatjes, de asperges en de stukken vlees. Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de traybake 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Werk de traybake af met het basilicum en de geraspte parmezaan en besprenkel hem met citroensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse traybake met saltimbocca, pasta en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!