Recept

Salade van gegrilde meloen met gebakken chilifeta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een frisse salade... met extra pittige feta!

Toptip! Maak deze meloensalade maximaal 2 uur vooraf, anders wordt ze heel waterachtig en verliest ze haar textuur. Meloen zal ook snel gaan oxideren bij warm weer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de feta in een ovenschaal en strooi er de chilivlokken over. Bedruppel hem met de honing en de olijfolie en bak de feta zo’n 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak intussen de meloenen schoon en snij ze in stukjes. Gril de stukjes meloen met wat olijfolie in een grillpan, tussen een grill­machine of op de BBQ.

  3. 3

    Doe de gegrilde stukjes meloen in een grote schaal. Haal de feta uit de oven en verdeel hem over de meloensalade. Werk de salade af met wat olijfolie, peper, zout en de verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde meloen met gebakken chilifeta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!