Recept

Kruidige tarteletjes met geroosterde kerstomaten en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze taartjes zijn lekker als lunch met een slaatje.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Meng de bloem met de kruiden en voeg het ei en de boter in vlokjes toe. Meng en kneed goed door. Voeg water toe tot je een homogeen deeg krijgt. Je zult ongeveer 50 milliliter nodig hebben. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed er 4 ingevette quichevormpjes van 12 cm diameter mee. Leg er wat bakpapier op en vul het met bakknikkers. Bak de bodems 10 à 15 minuten in de oven. Ontvorm de deegbodems en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Maak de vulling. Spoel de kerstomaatjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er wat olijfolie, balsamico-crème, peper en zout over en rooster ze 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij elke bol burrata doormidden. Leg telkens 1 helft op een tartelette-bodem en vouw die open tot de bodem bedekt is met burrata. Leg hierop een takje gepofte kerstomaten en kruid ze met peper en zout. Lepel nog wat van het balsamicovocht over de tomaatjes en werk ze af met de verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige tarteletjes met geroosterde kerstomaten en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!