Recept

Groentelasagne met prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezonde lasagne bomvol groenten!

Ook lekker... 

met wintergroenten zoals zoete aardappel, knolselder, raapjes en koolrabi.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het bovenste deel van de pompoen zonder pitjes met een mandoline in ronde plakjes van ongeveer 2,5 mm dik. Spoel de courgette en aubergine en snij ook die met een mandoline in dunne schijfjes van 2,5 mm dik. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit in wat olijfolie. Voeg de gedroogde oregano, de passata en de tomatenpuree toe en laat de saus 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij ze heel klein. Bak de champignons in wat olijfolie en kruid ze met peper, zout en de cayennepeper. Meng er de roomkaas en de melk onder. Kruid de saus met peper en zout.

  4. 4

    Borstel een ovenschotel in met olijfolie. Leg onderaan een laagje pompoen, aubergine en courgette. Lepel er eerst wat champignonsaus over, verdeel er plakjes tomaat over en maak dan een laagje tomatensaus. Herhaal de laagjes tot de schotel helemaal gevuld is. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak de lasagne 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de lasagne even uit de oven en leg er roosjes prosciutto op. Bak de lasagne dan nog 10 minuten in de oven. Haal de lasagne uit de oven en strooi er het basilicum en de peterselie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne met prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!