Recept

Risotto met rode biet en bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Denen zijn verzot op rode bieten. Geen wonder, want ze hebben een prachtige rozerode kleur en een lekkere aardse smaak. Bovendien bewaren ze lang en zijn ze erg veelzijdig. Ze zijn heerlijk bij een salade, op smørrebrød of in deze prachtige roze feestrisotto.

Tip: ook lekker met andere granen, zoals spelt of gierst.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui. Hou 1 teentje knoflook apart. Snipper alles fijn.

  2. 2

    Giet het sap van de rode bietjes in een kommetje en hou het bij. Snij de rode bietjes in kleine blokjes.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een stoofpot of diepe pan. Voeg de rijst, de ui en 1 fijngesneden teentje knoflook toe. Stoof alles mooi glazig. Blus de pan met de wijn en laat die even verdampen. Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe. Roer om wanneer de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen en voeg dan telkens weer bouillon toe tot de rijst mooi gaar is.

  4. 4

    Meng het bietensap en de bietenblokjes onder de rijst en laat nog enkele minuten zacht stoven. Meng de parmezaan onder de risotto en kruid hem met peper en zout. Hou de risotto warm onder een deksel.

  5. 5

    Verhit de boter in een pan en voeg het andere fijngesnipperde teentje knoflook en de bospaddenstoelen toe. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort aan. Hak de verse groene kruiden fijn.

  6. 6

    Schep de risotto op de borden. Lepel er de paddenstoelen over en werk af met de groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met rode biet en bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!