Recept

IJstaart met frambozen en cottagecheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe mooi is deze ijstaart? Het laagje chocolade zorgt voor een krokante verrassing.

Gezond genieten à la Sandra Bekkari: de cottagecheese en de verse kaas zorgen voor een romige textuur, maar zijn wel veel gezonder dan volle room.

Let op:

  • De ijstaart moet minstens 6 uur opstijven in de diepvries.
  • Je hebt ook een bakvorm van 12 x 21 cm nodig.

bereiding
  1. 1

    Maak de sorbet. Klop de eiwitten bijna stijf. Mix de diepvriesframbozen fijn met de ahornsiroop. Meng ze onder de eiwitten. Leg vershoudfolie in de bakvorm en giet er het frambozenmengsel in. Laat 2 uur opstijven in de diepvries.

  2. 2

    Maak de chocoladelaag. Smelt de chocolade au bain-marie met de olijfolie. Giet het mengsel in een heel fijn laagje over de diepgevroren frambozensorbet en zet de vorm weer in de diepvries.

  3. 3

    Maak de ijslaag. Haal de vanillezaadjes uit het stokje. Klop de eidooiers, de cottagecheese, de verse kaas, de vanillezaadjes en de ahornsiroop samen op en schenk dit mengsel over de opgesteven chocolade. Zet de vorm minstens 4 uur in de diepvries.

  4. 4

    Als de ijstaart volledig bevroren is, kun je ze afwerken. Haal de ijstaart omgekeerd uit de vorm. Zo wordt de frambozensorbet de bovenste laag van de taart. Klop de eiwitten luchtig, voeg heel geleidelijk aan de honing toe en blijf kloppen tot je mooie pieken hebt . Bestrijk de taart met het eiwit en brand de randjes met een gasbrandertje lichtjes goudbruin.

  5. 5

    Snij de ijstaart in plakjes, laat die enkele minuten licht ontdooien en serveer ze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJstaart met frambozen en cottagecheese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!