Recept

Fruitsalade met gebakken mandarijntjes, ananaskers en kaki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sanaproof brunchrecept van Sandra Bekkari.

Tips van Sandra: “Door de mandarijntjes kort te bakken met honing, krijgen ze een extra zoete smaak en gaan ze lichtjes karamelliseren. Het zoete van de kaki en de mandarijntjes combineert perfect met de frisse zure smaak van de ananaskers”.

bereiding
  1. 1

    Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Schil en rasp de gember. Doe de mandarijn, gember, rozemarijn en honing in een steelpannetje en bak ze op een hoog vuur tot de honing karamelliseert. Laat de mandarijnen afkoelen.

  2. 2

    Pel de bloedsinaasappel en snij de partjes van tussen de velletjes. Schil de kaki en snij hem in plakjes. Haal de ananaskersen uit hun kroontjes en halveer ze.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen.

  4. 4

    Maak een salade van de bloed¬sinaasappel, de ananaskers, de kaki en de gebakken mandarijntjes. Werk de salade af met de extra rozemarijn en de amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!