Recept

Rosbief met veenbessensaus en knolselderpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Restje rosbief?

Rosbief wordt gesneden uit het bilstuk van de koe en is terecht een van onze favoriete stukjes vlees voor een zondags diner. Een restje kun je gebruiken in een salade of als beleg voor een sandwich.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de rode uien en snij ze in partjes. Kruid de rosbief met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie en bak het vlees kort op hoog vuur rondom aan. Haal het uit de pan en leg het in een ovenschaal.

  2. 2

    Giet een scheutje olijfolie in de pan en stoof de rode uien 2 minuten op een zacht vuur. Voeg de veenbessen, de tijm, het laurierblad, de porto, de suiker, de kalfsfond en de balsamicoazijn toe en laat 1 minuut inkoken. Giet de saus bij de rosbief en zet 30 à 35 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 55°C. Leg halverwege de braadtijd een klontje boter op het vlees.

  3. 3

    Maak de puree. Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in even grote stukken. Kook de aardappelen en de knolselder zacht. Giet af ze en laat ze goed uitlekken. Pureer ze samen met de boter, de mierikswortelcrème en een scheutje melk. Kruid met peper, nootmuskaat en zout en hou warm.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Schenk de saus in een steelpannetje en laat ze inkoken tot een ingedikte saus. Voeg naar smaak nog suiker, peper of zout toe. Haal de pan van het vuur, voeg een klontje koude boter toe om de saus te binden en roer om.

  5. 5

    Snij de rosbief in heel dunne plakjes en serveer hem met de puree en de veenbessensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met veenbessensaus en knolselderpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!