Recept

Egelkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De schattigste egeltjes om van te smullen. 

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg de koekjes op een met bak-papier bedekte bakplaat.

  3. 3

    Bak de boterkoekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Beschilder het kopje en de pootjes met beige glazuur. Beschilder het lijfje let gesmolten chocolade en besprenkel met hagelslag. Plak een zwarte eetbare parel op de snuit en zet met zwarte eetbare verf een stip als oogje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Egelkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!