Recept

Kalfsvlees Stroganoff

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker stoofpotje gaat er bij ons altijd wel in!

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de blokjes kalfsstoofvlees in porties rondom bruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze even uit de pan.

  2. 2

    Zet het vuur wat zachter. Bak de sjalot en de knoflook glazig in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bestrooi ze met het paprikapoeder, roer er de tomatenpuree door en blus met 500 milliliter water. Verkruimel er het blokje vleesbouillon bij. Voeg het vlees weer toe en doe er ook de takjes tijm bij.

  3. 3

    Zet het deksel op de stoofpan en laat ongeveer 2.30 uur garen op een zacht vuur, tot het vlees lekker zacht is. Kijk geregeld of er nog genoeg vocht in de pan is en voeg eventueel een scheutje water toe. Gebruik niet té veel water, want straks komt er nog zure room bij de saus.

  4. 4

    Bak de champignons in wat olie, kruid ze met peper en voeg ze samen met de zure room toe aan het vlees. Schep om en laat even doorwarmen zonder te koken.

  5. 5

    Breng het stoofvlees indien nodig op smaak met peper en zout. Werk het af met de fijngehakte peterselie. Lekker met kroketjes en een groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsvlees Stroganoff

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!