Recept

Gestoofde kippenboutjes met uiensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het friszure alcoholische drankje appelcider heeft de laatste jaren een echte comeback gemaakt. Er worden opnieuw meer en meer lokale ciders gebrouwen en er zijn zelfs heuse ciderbars en festivals, waar je van al dat lokale lekkers kunt proeven. De appelcider is in deze saus een frisse tegenhanger van de zoete ui.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Pel en pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Bak de kippenboutjes in de olijfolie in een stoofpot. Haal ze uit de pan als ze ­gekleurd, maar nog niet gaar zijn.

  2. 2

    Verhit de boter in de stoofpot en stoof de uien op een zacht vuur. Voeg als ze beginnen te kleuren de knoflook, de jeneverbessen, de helft van de salie en de tijm toe. Roer om en blus met de appelcider en de kippenbouillon, leg de kippenboutjes terug bij de uien in de pot en laat nog 35 à 40 minuten stoven, onder deksel, op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Maak de puree. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water. Snij de courgette, de wortelen en de venkel in blokjes. Hak de peterselie fijn.

  4. 4

    Roerbak de wortelen 2 minuten in een pan met de olijfolie. Voeg de courgette en de venkel toe. Roerbak weer 2 minuten. Zet er het deksel op en laat 10 minuten stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen en doe er de melk, de boter, de nootmuskaat, peper en zout bij. Spatel er de groenten en de peterselie door.

  5. 5

    Bak de champignons en voeg ze toe aan de gestoofde kip. Werk het stoofpotje af met de rest van de salie en de tijm en geef er de groentepuree bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoofde kippenboutjes met uiensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!