Recept

Tomaten-paprikasoep met ravioli en opgeklopte ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maaltijdsoep in een handomdraai!

Met kant-en-klare ravioli, tortellini of andere deegwaren wordt je soep meteen extra verzadigend.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van het basilicum en snij de steeltjes grof. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken.

  2. 2

    Fruit de ui met de geperste knoflook glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, de paprika, de steeltjes van het basilicum en 500 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.

  3. 3

    Mix de soep met de helft van de basilicumblaadjes glad. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Voeg de ravioli toe en kook nog 5 minuten verder.

  4. 4

    Mix de ricotta glad en kruid met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en serveer ze met een lepel opgeklopte ricotta en de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomaten-paprikasoep met ravioli en opgeklopte ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!