Recept

Mexican burger met pulled chicken, jalapeño’s en tortillachips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: je kunt deze Mexicaanse burgers zo pikant maken als je zelf wilt. Hou je niet van pittigheid, serveer ze dan enkel met de zachte tacosalsa of enkel met de jalapeñoroom. Wij vinden ze het lekkerst als je de twee sausjes combineert.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Kruid ze met peper, zout, het paprikapoeder, het kerriepoeder en lepel er de worcestershiresaus, de appelazijn en de olijfolie over. Gaar de kipfilets zo’n 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de helft van schijfjes jalapeño’s fijn en meng onder de zure room.

  3. 3

    Haal de kipfilets uit de oven en trek ze in draadjes met behulp van twee vorken. Laat de maïs uitlekken. Spoel de sla.

  4. 4

    Snij de burgerbroodjes in twee en grill ze tussen de grillmachine, in de pan, broodrooster of kort in de oven op 180°C.

  5. 5

    Beleg één kant van de broodjes met de ijsbergsla, de pulled chicken en de maïs. Lepel er de tacosalsa, de jalapeño-room en eventueel de rest van de jalapeñostukjes over. Sluit de broodjes en serveer ze met de tortillachips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexican burger met pulled chicken, jalapeño’s en tortillachips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!