Recept

Sinaasappel-amandeltaart met oranjebloesem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Oranjebloesemwater is het destillaat van bittere sinaasappelen en heeft een zalige geur. Voeg eerst slechts enkele druppels toe, want de smaak is best geparfumeerd.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bodem. Smelt de kokosolie. Mix de havermout tot meel in de blender, meng met het amandelmeel, een snuifje grof zeezout, de gesmolten kokosolie en de honing. Duw het deeg voorzichtig op de bodem van de met bakpapier beklede bakvorm van 35 x 11 cm en bak de bodem 20 minuten in de oven. Neem de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.

  2. 2

    Maak de vulling. Rasp van 1 sinaasappel de schil en pers het sap uit. Klop de roomkaas los met 1 eetlepel oranjebloesemwater, de eidooiers, de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, het maïszetmeel en 2 eetlepels honing. Lepel de vulling op de bodem, strijk ze glad en bak de taart 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Neem de taart uit de oven en laat ze afkoelen. Boen de 2 overige sinaasappelen schoon en snij ze in fijne halve schijfjes. Bak de sinaasappelschijfjes in de pan in de boter en voeg de geriste rozemarijn, 1 eetlepel oranjebloesemwater en 1 eetlepel honing toe. Laat de sinaasappelschijfjes op een zacht vuur karamelliseren.

  4. 4

    Werk de taart af met de gekaramelliseerde sinaasappelpartjes, de grofgehakte walnoten en nog een extra takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappel-amandeltaart met oranjebloesem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!