Recept

Courgette caprese met pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Heb je weinig tijd? Investeer dan in een kant-en-klare pesto van goede kwaliteit.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de pesto. Pel de knoflook. Doe het basilicum samen de rucola, de knoflook, de zonnebloempitten, de parmezaan en het citroensap in de blender en mix al eens grof. Voeg dan olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de romatomaten en snij ze in plakjes. Spoel 1 courgette en snij ze in plakjes. Snij ook de mozzarella in plakjes. Maak torentjes van afwisselend een plakje courgette, een plakje tomaat en een plakje mozzarella. Herhaal en eindig met een lepeltje pesto. Maak de torentjes vast met een prikkertje en zet ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Spoel de overige courgette en snij ze in blokjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Hussel de courgetteblokjes en de tomaatjes door elkaar met 1 eetlepel pesto. Lepel de mengeling bij de courgettetorentjes in de ovenschaal en gaar alles 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de torentjes en de groentemengeling met de rest van de pesto en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgette caprese met pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!