Recept

Scampihapje met chili en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef dit hapje eventueel nog een exotische toets. Bak 100 g ananasblokjes kort mee aan in de pan en serveer heet bij de scampi’s.

bereiding
  1. 1

    Maak de chilipeper schoon en snij hem zonder de zaadjes in fijne stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit de vrucht.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap met de suiker, de helft van de geraspte sinaasappelschil en de wittewijnazijn aan de kook. Voeg de chilipeper toe en laat indikken tot siroopdikte.

  3. 3

    Bak de scampi’s krokant in wat olijfolie. Breng ze op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  4. 4

    Lepel wat zure room in de lepeltjes. Leg er de scampi’s op en lepel er wat chilisaus over. Werk de lepeltjes af met de rest van geraspte sinaasappelschil en een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampihapje met chili en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!