Recept

Pavlova-fruitbommetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pavlova’s zijn een perfect glutenvrij dessert, omdat ze geen bloem bevatten. Als je ze ook lactosevrij wilt maken, gebruik je lactosevrije plattekaas, yoghurt of slagroom.

bereiding
  1. 1

    Maak de pavlova’s. Verwarm de oven voor op 100°C. Klop het eiwit stijf met de kristalsuiker met een mixer of in de keukenrobot. Klop er dan in enkele minuten de poedersuiker onder.

  2. 2

    Lepel 8 gelijke hoopjes van het eiwitmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova’s zo’n 2 uur in de oven.

  3. 3

    Maak de topping. Meng de plattekaas met de poedersuiker. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de besjes en de aardbeien. Halveer de aardbeien. Snij de passievruchten doormidden.

  4. 4

    Laat de pavlova’s afkoelen. Lepel er net voor het serveren wat plattekaasvulling over en werk ze af met het verse fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova-fruitbommetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!