Recept

Calzone met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gusti Pungitore staat samen met zijn moeder in de keuken van Il Trionfo, de favoriete Italiaan aan zee van velen. Hij is dol op deze calzone met spinazie. 

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met het zout en de olijfolie. Los de verse gist op in het lauwe water. Voeg het water met de gist beetje bij beetje toe aan de bloem en meng tot een homogeen deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen op een warme, droge plaats.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Hak de spinazie grof en meng er een beetje zout onder. Laat een klein halfuur rusten en schep regelmatig om. Wring de spinazie daarna goed uit. Gebruik hiervoor een schone keukenhanddoek. Maak het chilipepertje schoon, snipper het fijn en meng het onder de spinazie.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in stukken en rol er op een bebloemd werkblad pizza’s met een diameter van 20 cm van uit. Lepel er de spinazievulling op en plooi de pizza’s toe. Kleef de naadjes goed dicht. Prik een aantal gaatjes in het deeg en bak de calzone 18 minuten in de oven tot de korst goudgeel en krokant is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Calzone met spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!