Recept

Tuinbonenpuree met cicoria en paprika-tomatensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dino Calianno is al meer dan dan dertig jaar gastheer van Bar Tre, een begrip in Hasselt. Hij werkt er met een Italiaanse keukenploeg. Deze purè di fave uit Puglia is een van zijn favoriete recepten. 

bereiding
  1. 1

    Week de gedroogde bonen 12 uur in water.

  2. 2

    Giet de bonen af en spoel ze grondig. Schil de aardappelen en doe ze samen met de bonen in ruim gezouten water. Breng het water aan de kook en schuim het regelmatig af. Laat nog even doorkoken, giet het water af en vul de pot opnieuw met water, deze keer tot de bonen en aardappelen net onderstaan. Laat opnieuw doorkoken tot de aardappelen en de bonen al het vocht hebben opgenomen.

  3. 3

    Zet het vuur uit. De aardappelen en bonen zijn nu zo gaargekookt dat je er makkelijk puree van kunt maken. Voeg enkele eetlepels olijfolie toe en pureer de aardappelen en de bonen.

  4. 4

    Spoel de cicoria en kook hem al dente in ruim lichtgezouten water. Maak de paprika schoon en stoof hem even aan in olijfolie. Spoel de tomaten en pel de rode ui. Snij ze in partjes en meng ze met de paprika tot een salade.

  5. 5

    Lepel de bonenpuree op een bord en leg er de cicoria bij. Serveer het gerecht met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tuinbonenpuree met cicoria en paprika-tomatensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!