Recept

Gnocchi met pompoensaus, geroosterde pompoen en peterselieolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker 

Geef er een handvol parmezaanschilfers of oude cheddar bij. 

Zelf pompoenpitten roosteren?

Kies voor een grote pompoen met veel pitten, want als je zelf pompoenpitten gaat roosteren, kun je er maar beter ineens veel maken. Haal de pitten uit de pompoen, verwijder het draderige vruchtvlees en spoel de pitten goed. Rooster de pitten in een oven van 170°C tot ze goudbruin en uitgedroogd zijn. Ze zijn klaar als ze beginnen te knetteren. Lekker in een salade, maar ook als snack.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Leg de partjes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper en zout. Pel en plet 2 teentjes knoflook en leg ze samen met de rozemarijn bij de pompoen. Besprenkel alles met olijfolie en rooster de pompoen 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Maak de peterselieolie. Pel en pers het laatste teentje knoflook. Doe de peterselie samen met de koolzaadolie en de knoflook in een maatbeker en mix de olie glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Haal de pompoen uit de oven. Verwijder de rozemarijn. Schep de helft van de pompoen in een kom. Pers de gepofte teentjes knoflook uit de pel en voeg ze eraan toe. Voeg 2 eetlepels boter toe en mix tot een gladde saus.

  4. 4

    Bak de gnocchi krokant in een pan in 2 eetlepels olijfolie. Serveer de gnocchi met de pompoensaus. Schik er de rest van de pompoenpartjes bij en werk af met de pompoenpitten, de peterselieolie en de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met pompoensaus, geroosterde pompoen en peterselieolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!