Recept

Klassieke mac & cheese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker, en altijd lekker. Zo maak je de echte mac & cheese zelf klaar.

bereiding
  1. 1

    Kook de macaroni al dente in lichtgezouten water. Giet af.

  2. 2

    Smelt de boter in een kookpot en voeg er de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend drogen tot het naar koekjes ruikt. Schenk de melk en de room er beetje bij beetje bij en roer geduldig tot de saus mooi gebonden is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Haal de kookpot van het vuur en meng er de helft van de kaas onder. Snij ondertussen de gekookte ham in vierkantjes van 1 centimeter en voeg ze bij de saus. Meng ook de pasta onder de saus.

  4. 4

    Stort het mengsel in een grote ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes en verdeel er de rest van de kaas over. Zet de macaroni in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke mac & cheese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!