Recept

Chocolade-semifreddo met pinda's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij de koffie na een feestmaaltijd, deze mini semifreddo's. Haal ze wel even voor het serveren uit de diepvriezer, anders zijn ze te hard en moeilijk eetbaar.

bereiding
  1. 1

    Doe het maïs- of aardappelzetmeel samen met het cacaopoeder en de suiker in een kom. Doe er 100 milliliter van de melk bij en roer los.

  2. 2

    Breng de rest van de melk aan de kook. Klop de melk een beetje op met een garde, zo krijg je extra luchtige pudding.

  3. 3

    Zet het vuur zachter zodra de melk kookt. Voeg het zetmeel-cacaomengsel toe, doe er dan de chocolade bij en meng alles goed door met een garde. Laat het mengsel even goed doorkoken en tel al roerend tot 20. De pudding moet mooi ingedikt zijn.

  4. 4

    Laat het mengsel een beetje afkoelen, meng er de pindakaas onder en giet de pudding in 8 papieren cupcakevormpjes. Hak de pinda’s fijn en strooi ze over de pudding. Zet minstens 2 uur in de diepvries.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-semifreddo met pinda's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!