Recept

Gehaktbrood met champignons, pappardelle en salieboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lief voor je portemonnee en lekker op tafel: met een sappig gehaktbrood is iedereen blij. 

bereiding
  1. 1

    Neem 4 sneetjes prosciutto apart voor de afwerking. Leg telkens een sneetje tussen 2 vellen keukenrol en zet het 1 minuut in de microgolfoven tot de prosciutto krokant is. Herhaal voor de andere plakjes. Zet ze opzij.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het gehaktbrood. Snij de champignons in stukjes en bak ze in 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout. Snij de prosciutto in kleine stukjes.

  3. 3

    Meng het ei, het paneermeel en de pecorino onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Voeg er de champignons en de prosciutto aan toe. Maak een mooi gehaktbroodje van het mengsel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er 1 eetlepel boter bovenop. Gaar het gehaktbrood 50 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij ondertussen de champignons voor de afwerking in gelijke stukken. Bak ze goudbruin in een pan met 2 eetlepels boter. Snipper de salie. Smelt de rest van de boter in een steelpan met de salie. Breng ze op smaak met peper, zout en citroensap.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in licht- gezouten water. Giet hem af en meng er de salieboter onder.

  6. 6

    Snij het gehaktbrood in plakken en serveer ze met de pasta en de champignons. Werk het gerecht af met de krokante prosciutto, de geraspte pecorino en de extra blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met champignons, pappardelle en salieboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!