Recept

Piadina met kip, gorgonzola en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weetje! In Italië is dit heerlijke platbrood populair streetfood. Je kunt ze met alles vullen: mozzarella, parmaham... Je serveert ze warm of koud. 

bereiding
  1. 1

    Maak de piadina. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Maak een kuiltje in het midden, giet er de olijfolie en de melk in. Roer eerst in het midden tot een papje en neem telkens extra bloem van de rand mee, tot je een homogeen deeg hebt. Rol het deeg tot een bal. Dek het af met vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol elk deel opnieuw tot een bal, bestrooi het werkvlak met bloem en rol elk stukje deeg uit tot een dunne pannenkoek.

  3. 3

    Bak elke piadina zonder vetstof in een antikleefpan in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Snij de kipfilet in stukken en kook ze gaar in water met het bouillonblokje. Haal de kip uit de bouillon. Snij ze in repen of trek ze tot ‘pulled chicken’ met de k-haak in de keukenrobot. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Spoel en droog de spinazie.

  5. 5

    Neem een piadina. Bestrijk een kwart met de gorgonzola, een kwart met de kip en een kwart met spinazie. Vouw ze dubbel en dan nog eens dubbel. Zo bekom je driehoekjes met tussen de laagjes een vulling die goed blijft zitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Piadina met kip, gorgonzola en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!