Recept

Kabeljauw met groene asperges, kerstomaatjes en broccolirijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Een makkelijk zomerrecept dat je snel onder de knie hebt en waarmee je eindeloos kunt variëren. Ook lekker met broccoli, courgette of zoete aardappel bijvoorbeeld.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de asperges schoon en breek de houtachtige uiteinden af. Snij 1 citroen in plakjes. Schik de asperges samen met de kerstomaatjes, de citroenplakjes en de vis op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes en maal ze fijn in de blender. Halveer de artisjokhartjes. Rasp de schil van 1⁄2 citroen en pers het sap uit. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de broccolirijst in enkele minuten krokant. Breng op smaak met de geraspte citroenschil, het citroensap, peper en zout en schep er de gesnipperde peterselie en de artisjokharten onder.

  3. 3

    Haal de vis en de groenten uit de oven. Geef er de broccolirijst in een apart kommetje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met groene asperges, kerstomaatjes en broccolirijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!