Recept

Spaghetti aglio e olio met boterboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aglio e olio betekent 'look en olie' en is een echt klassieke Italiaanse pastabereiding. Doe daar gedroogde pepertjes bij en je krijg aglio, olio e peperoncino. Nog zo'n klassieker. Aan deze variant worden boterboontjes toegevoegd. Probeer het eens.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de uiteinden van de boterboontjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en de ui toe. Laat even stoven.

  3. 3

    Voeg de boterboontjes en de spaghetti toe aan de ui en de knoflook. Meng er de rest van de olijfolie onder en warm alles even al roerend op. Hak de bladpeterselie fijn en meng ze onder de spaghetti.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti aglio e olio met boterboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!