Recept

Groenekruidenquinoa met kleverige kipballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Eten er geen kindjes mee? Maak de quinoa dan lekker pittig door een gesnipperde chilipeper toe te voegen. De koriander kun je eventueel vervangen door bladpeterselie.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de balletjes. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze aan in olijfolie. Snipper de koriander. Meng de sjalot, de knoflook, de koriander, de sesamzaadjes en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout en rol hapklare balletjes van het mengsel. Verhit olijfolie in een pan en korst de balletjes aan alle kanten dicht. Gaar de balletjes vervolgens 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Meng de sojasaus met de sesamolie, de rijstazijn, de honing en het limoensap. Schenk het mengsel na 5 minuten bij de kipballetjes, schep goed om en laat zachtjes karamelliseren in de oven tot de balletjes gaar en een beetje kleverig zijn.

  3. 3

    Maak de quinoa. Kook de quinoa samen met het bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er een beetje olijfolie en citroensap onder.

  4. 4

    Spoel de spinazie en de kruiden, laat ze uitlekken en doe ze in de blender. Hak ze grof en roer ze onder de quinoa. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Hak de pistachenoten, de amandelen en de cashewnoten grof. Meng de lente-uitjes en de noten onder de quinoa. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de sticky kipballetjes met de kruidige groene quinoa en werk af met nog enkele blaadjes jonge munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenekruidenquinoa met kleverige kipballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!