Recept

Lentelasagne met gerookte zalm, bloemkoolkaassaus en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie graag kappertjes lust, kan nog een koffielepel kappertjes toevoegen aan de bloemkoolsaus of appelkappertjes toevoegen aan de postelein.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze gaar in de melk in een grote kookpot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Mix de bloemkool samen met de melk en de geraspte parmezaan tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, de geraspte citroenschil, het -sap, peper en zout.

  2. 2

    Breek de houtachtige uiteinden van de groene asperges af. Gril de asperges in een grillpan in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Neem ze uit de pan, laat ze even afkoelen en snij ze in hapklare stukken. Hou er enkele heel voor de afwerking. Lepel de aspergestukjes onder de bloemkoolsaus.

  3. 3

    Snij de mozzarella in plakjes. Doe een pollepel van de saus in een ovenschaal en strijk dun uit. Leg er een laag pastavellen op, een laagje gerookte zalm en plakjes mozzarella. Herhaal met de saus, pastavellen, zalm en mozzarella tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met de saus, leg er de hele asperges op en bestrooi met de extra parmezaan. Bak 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Bestrooi de lasagne met de pijnboompitten en bak nog 5 minuten in de oven. Serveer de lentelasagne met de postelein of waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentelasagne met gerookte zalm, bloemkoolkaassaus en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!