Recept

Risotto met oesterzwammen, krokante salie en geroosterde amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je risotto wat krachtiger maken van smaak? Dat kan met een beetje sojasaus.Als je groentebouillon gebruikt in plaats van gevogeltebouillon, maak je dit gerechtje trouwens vegetarisch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de olijfolie in een antikleefpan. Bak de helft van de blaadjes salie in 1 minuut krokant in de olijfolie. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Breng de gevogeltebouillon aan de kook en breng op smaak met de sojasaus. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Stoof ze samen glazig in hete boter. Blus met de witte wijn en voeg de rijst toe. Laat nog even bakken en roer goed.

  3. 3

    Giet de gevogeltebouillon er beetje bij beetje bij en roer regelmatig. Voeg telkens een lepel bouillon toe als de vorige bouillon is opgenomen. Haal van het vuur wanneer alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar is. Roer de amandelmelk, wat boter en de parmezaan door de rijst. Roer er de rest van de salie onder.

  4. 4

    Maak de paddenstoelen schoon en bak ze aan in wat olijfolie in een andere pan. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de risotto met de salie en de gebakken oesterzwammen. Rooster de geschaafde amandelen in een pan zonder vetstof en werk de risotto ermee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met oesterzwammen, krokante salie en geroosterde amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!