Recept

Budgetvriendelijke koude visschotel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Je hoeft geen kreeft op een buffet te hebben om het feestelijk te maken. Er zijn heel wat goedkopere alternatieven. Bovendien zijn kinderen vaak toch niet zo gek op zeevruchten en eten ze liever een pastasalade. Ga voor budgetvriendelijke vis zoals gerookte forel en makreel, bouquetgarnalen en mosseltjes en maak salades als aanvulling. Denk aan aardappelsalade, salade niçoise, pastasalade…”

bereiding
  1. 1

    Maak de salade niçoise. Halveer de boontjes en de krieltjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Pel de rode ui en snij ’m in fijne ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Laat de tonijn goed uitlekken.

  2. 2

    Meng de tonijn met de krieltjes, de kerstomaten, de boontjes en de rode ui. Sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Verdeel de salade in individuele glaasjes of doe ze in een grotere kom.

  3. 3

    Leg de rucola in een kommetje, leg er de scampi’s bij en werk af met peper, zout en olijfolie. Haal het loof van de radijzen en spoel ze. Doe de geraspte wortelen in een kommetje en leg er de radijzen bij.

  4. 4

    Snij de gekookte eitjes in kwartjes. Breek de forelfilets en makreel in stukken. Stel het buffet samen op een grote houten plank of schaal. Wissel af met de rauwkost, de eitjes, de kerstomaten, de peterselie, de salade, de garnalen, de citroen en de gerookte makreel en forel. Lekker met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Budgetvriendelijke koude visschotel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!