Recept

Kalkoenstoofpot met citroenrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stoofpotje met een verfrissende risotto. Feestelijk én hartverwarmend! Wist je dat citroenrisotto ook heerlijk bij vis past? Denk aan knapperig gebakken scampi’s, een vispapillot of zalm uit de oven.

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in gelijke stukken van ongeveer 4 centimeter en kruid ze met peper en zout. Pel en snipper de uien en de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Schil de wortelen en snij ze in stukken van 5 centimeter. Verhit de olijfolie in een hoge kookpot. Fruit de ui en de knoflook aan. Schroei het vlees dicht en zet het vuur zachter.

  2. 2

    Voeg de wortelen en de champignons toe aan het vlees en bak alles nog twee minuten. Blus met de rode wijn en laat rustig 5 minuten sudderen zodat de alcohol kan verdampen. Doe nu de bouillon, de tomatenpuree, de kastanjepuree, de balsamicoazijn, de rozemarijn, de laurier, de tijm, de kruidnagels en de steranijs bij het vlees. Laat alles op een zacht vuur 1,5 uur sudderen.

  3. 3

    Maak de risotto. Pel en snipper de ui en knoflook. Smelt 2 eetlepels boter in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de rijst toe en bak de rijst al roerend totdat hij glazig wordt. Blus met de witte wijn.

  4. 4

    Voeg beetje bij beetje de bouillon al roerend toe aan de rijst. Voeg het citroensap en de helft van de geraspte citroenschil toe. Doe er de laatste bouillon bij. Zorg dat de risotto goed smeuïg is en zeker niet te droog. Roer de rest van de boter en de geraspte parmezaan onder de rijst en kruid met peper, zout en de rest van de geraspte citroenschil.

  5. 5

    Roer af en toe in het stoofpotje en controleer of het vlees zacht is. Breng op smaak met peper en zout. Werk tot slot het stoofpotje af met heel fijne schijfjes truffel en serveer met de citroenrisotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenstoofpot met citroenrisotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!