Recept

Eton mess met frambozen en rozenwater

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessertje zonder veel werk, en dat nooit kan mislukken? Dan is deze Eton mess iets voor jou!

Er schuilen verschillende verhalen achter de naam ‘Eton Mess’. Eén verklaring luidt dat een bakker in 1920 een aardbeien-meringuetaart over hobbelige wegen probeerde te vervoeren naar de cricketspelers van Eton College. Bij aankomst trof hij een puinhoop of ‘mess' aan. Hij serveerde het resultaat - slagroom met verbrokkeld schuim en aardbeien - in schaaltjes en noemde het ‘Etos mess’.

bereiding
  1. 1

    Breng de helft van de frambozen met de helft van de suiker aan de kook en laat 2 minuten koken. Giet het mengsel door een zeef en duw er al het vocht uit. Laat de frambozencoulis afkoelen.

  2. 2

    Klop de room samen met de andere helft van de suiker lobbig. Voeg het rozenwater toe (je kunt naar smaak nog wat extra toevoegen). Breek de meringues in grove stukken.

  3. 3

    Verdeel de room over de glazen en verdeel er de rest van de frambozen en de meringue over. Druppel er de frambozencoulis over en werk af met de granaatappelpitjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eton mess met frambozen en rozenwater

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!