Recept

Ovenschotel met spek, spruitjes en orzo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wedden dat je kinderen deze ovenschotel met spruitjes, pasta en spek heerlijk vinden? Ook lekker met andere kleine pasta, zoals orechiette bijvoorbeeld. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de buitenste schil van de bol knoflook. Snij het topje van de bol knoflook en leg hem op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie, vouw de folie dicht en gaar de knoflook 1 uur in de oven.

  2. 2

    Verhoog de oventemperatuur tot 185°C. Duw de volledige bol knoflook uit. Doe 2 koffielepels geperste knoflook samen met de room en kippenbouillon in een steelpannetje en laat inkoken tot de helft. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de orzo beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de spekblokjes goudbruin. Voeg de spruitjes toe en laat nog enkele minuten meebakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Schep de orzo in een ovenschaal en beleg met de gebakken spruitjes en het spek en overgiet met de knoflookroom. Bestrooi met de parmezaan en gaar 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met spek, spruitjes en orzo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!