Recept

Glutenvrije appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik je handen om zelf crumble te maken. Door de warmte van je handen zal de boter lichtjes smelten en perfect kneedbaar zijn. Bovendien voel je op die manier juist aan wanneer de crumble klaar is. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Snij de koude boter in kleine stukjes. Meng met de andere ingrediënten voor het deeg. Rol het deeg uit tot 1/2 cm dik en verdeel het over de ingevette en bebloemde gekartelde taartvorm van 24 cm diameter. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Maak intussen de vulling. Spoel de appelen en snij ze in stukjes. Doe ze samen met de suiker, de kaneel, de rozijnen en het maïszetmeel in een steelpan en zet op een zacht vuur. Als de appelen wat uit elkaar vallen en de saus indikt, zet je het vuur uit en laat je de compote afkoelen tot gebruik.

  3. 3

    Maak de crumble. Hak de walnoten grof. Snij de koude boter in blokjes. Meng de koude boter met de havermout, de suiker, het vanillepoeder en de walnoten tot een crumble.

  4. 4

    Verdeel de licht afgekoelde compote over de koude taartbodem en verdeel de crumble hierover. Bak 35 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!