Recept

Ovenschotel met kabeljauw, prei en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje vol energie van redactrice Natalie, geïnspireerd door de gezonde principes van Sandra Bekkari en geschikt voor het hele gezin.

Tip van Natalie: “Wees zuinig met de chorizo, je mag ‘m ook weglaten als je liever geen vis en vlees mengt. Chorizo is een vette worst, die veel smaak geeft, maar ook voor extra calorieën zorgt.”

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de chorizo in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Pel en snipper de ui.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de ui. Voeg de chorizo toe en roerbak tot de blokjes hun kleur en geur afgeven. Voeg de prei toe en kruid met de gedroogde dille, de gedroogde tijm, peper en zout. Blus met de visfond en de sojaroom en laat 5 minuten op een zacht vuur indikken.

  3. 3

    Leg de kabeljauwfilets in een ingeoliede ovenschaal en kruid met peper en zout. Schenk het sausje erbij en beleg met de flinterdunne plakjes zoete aardappel. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de gruyère. Gaar de schotel 15 minuten in de oven. Werk af met de verse tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met kabeljauw, prei en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!