Recept

Pompoen-boerenkoolminestrone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In minestrone kun je Italiaanse kaas zoals parmezaan of grana padano gebruiken, maar ook een kaas van bij ons zoals Brugge Oud past er prima bij.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij de blaadjes in reepjes. Spoel de rode bonen en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en voeg het paprikapoeder, het kerriepoeder, de ui, de knoflook en de pompoen toe en fruit 2 minuten. Voeg de bouillon en de pasta toe en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool en de bonen toe en laat nog 2 minuten verder koken of tot alles gaar is.

  3. 3

    Werk de soep af met met de geraspte oude kaas en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-boerenkoolminestrone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!