Recept

Wentelteefjes met appelcompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een budgetvriendelijk gerechtje van redactrice Natalie. “Supergoed voor je budget: gebruik een restje van het brood van donderdag. Om appelcompote te maken of peren te bakken, koop ik altijd ‘gek’ fruit. Die vruchten zijn goedkoper omdat ze er niet helemaal perfect uitzien, maar ze zijn even lekker en ideaal om te verwerken in een gerecht.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de compote. Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis. Leg ze in een ovenschaal, leg er vlokjes boter op en bestrooi met de kaneel en de suiker. Bak 20 minuten in de oven. Neem de appelen uit de oven, blus met het appelsap en gaar nog eens 10 minuten in de oven tot de appelen mooi gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Neem de appelen uit de oven, mix ze fijn tot compote en doe die in een gesteriliseerd weckpotje. Je kunt de appelcompote in de koelkast bewaren.

  3. 3

    Maak het beslag. Klop de eieren los met een scheutje melk, de vanillesuiker, de kaneel en het zout. Wentel het brood door de losgeklopte eieren. Verhit boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Spoel de peren en snij ze in plakjes. Bak ook de peertjes mee in de pan.

  4. 4

    Serveer de wentelteefjes met de appelcompote, de gebakken peren en werk af met een takje munt en wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wentelteefjes met appelcompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!