Recept

Bakplaat met regenboog-wortelen met bruine suiker en mosterd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van dezebakplaat met regenboog-wortelen met bruine suiker en mosterd met entrecôteLekker met puree of gekookte aardappelen.

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon. Laat nog een klein deel van het groen aan de wortelen en laat ze allemaal heel.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de suiker met de azijn, olie, mosterd, knoflook en sojasaus.

  3. 3

    Warm de oven op tot 180°C. Leg de wortelen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Lepel er de dressing royaal over en zet gedurende 25 minuten in de oven, draai de wortelen eens om zodat ze aan alle kanten garen en lepel er de jus overheen.

  4. 4

    Bak ondertussen de entrecôte in wat boter aan beide kanten goudbruin en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Strooi op het einde van de gaartijd van de wortelen, de gehakte peterselie over en serveer met de entrecôte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bakplaat met regenboog-wortelen met bruine suiker en mosterd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!