Recept

Gebraad gevuld met gerookte ham en kruidenpasta met gepofte aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit slanke gebraad heb je slechts 25 minuten voorbereiding nodig. De oven doet de rest van het werk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen 12 minuten in lichtgezouten water. Pel de knoflook. Doe het basilicum, de oregano, de walnoten en de knoflook in de blender. Mix even door en voeg olijfolie toe tot je een vaste puree hebt.

  2. 2

    Snij het gebraad open tot een platte lap vlees. Kruid met peper en zout en leg er de plakjes ham op. Bestrijk met de kruidenpasta en rol terug op. Bind vast met keukentouw.

  3. 3

    Kruid de buitenkant met peper en zout en bak het vlees rondom bruin in olijfolie. Leg het in een ovenschaal en bak 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal het gebraad uit de oven. Keer het om, bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  5. 5

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de aardappelen aan de bovenkant open. Schep er de cottagecheese op en leg er enkele boontjes op. Bestrooi met de lente-ui. Snij het gebraad in mooie plakjes en serveer bij de gepofte aardappelen. Geef er de rest van boontjes bij.

  6. 6

    Wikkel de voorgekookte aardappelen in aluminiumfolie en leg ze mee in de oven. Blancheer de boontjes 5 minuten in gezouten water. Roer de bieslook onder de cottagecheese en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!