Recept

Saffraanrisotto met gegrilde sardines en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tover de zon op je bord met deze heerlijke mediterrane risotto.

bereiding
  1. 1

    Maak de crumble. Doe de amandelschilfers en de gepofte quinoa in een klein pannetje en rooster ze goudbruin zonder vetstof.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst en de saffraan aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met de witte wijn, zet het vuur iets zachter en roer met een houten lepel tot al het vocht door de korrels opgenomen is.

  3. 3

    Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem pollepel per pollepel bij de risotto. Roer telkens tot al het vocht opgenomen is en voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Meng er dan ¾ van de geraspte parmezaan, de helft van de quinoacrumble en 1 eetlepel boter door.

  4. 4

    Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges en spoel ze. Borstel de asperges in met olijfolie. Gril de groene asperges in een hete grillpan. Dep de sardines droog. Bak ze in flink wat boter en olijfolie eerst op de velkant en daarna op de andere kant. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Werk de risotto af met de gegrilde groene asperges, de sardines, de rest van de quinoacrumble en de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saffraanrisotto met gegrilde sardines en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!