Recept

Thaï beef salad met paksoi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker chef Ilse: "Het brengt al wat lente op het bord, een slaatje én eentje waarmee ik bij mijn jongens, soms echte vlees-eters, kan aankloppen. De oosterse smaken en dan de knapperige salade met pittige marinade, heerlijk! Vooral onze Guillaume experimenteert al eens graag met Oosterse smaken en is dan ook één van zijn favorieten."

bereiding
  1. 1

    Maak de mengeling van zout, peper, suiker en olijfolie. Wrijf er de filet pur mee in. Laat even rusten. Snij de rode ui in ringen en laat marineren in het limoensap. Hak de kruiden fijn. Snij de paksoi in de lengte door en de snoeppaprika’s in fijne plakjes. Snij de lente-ui in fijne ringen.

  2. 2

    Maak de saus. Meng de vissaus met de sojasaus, sesamolie, chili en bruine suiker in een kommetje.

  3. 3

    Neem een wokpan en verhit er wat arachideolie in. Bak het vlees kort maar op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in plakjes. Bak ondertussen heel kort de groenten in dezelfde pan, strooi er de gehakte kruiden over en lepel er al wat van de saus over, tijdens het bakken.

  4. 4

    Verdeel de sla over borden, leg er de gewokte paksoy en snoeppaprika’s op. Leg hierbovenop de plakjes vlees en de gemarineerde rode ui. Werk af met de sesamzaadjes, pinda’s, lente-ui en koriander. Serveer met de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaï beef salad met paksoi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!