Recept

Kabeljauw met pancetta, peterseliepatatjes en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Peterseliepatatjes smaken altijd, zeker als je nog een klein klontje gezouten boter toevoegt bij het opschudden van je aardappelen. Je kunt ook dille, tijm, marjolein of bieslook gebruiken, maar kies wel altijd voor verse kruiden. Gedroogde kruiden hebben minder smaak en zijn bovendien soms nogal hard van structuur. Ze zullen niet goed rond de patatjes kleven.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappeltjes schoon en kook ze in de schil gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes. Pel en pers de knoflook. Meng de broccoli met de knoflook en wat olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Dep de vis droog en kruid met peper. Wentel er telkens een plakje pancetta rond. Leg de vis in een ovenschaal en gaar 10 minuten mee in de oven tot de vis gaar is en de pancetta krokant.

  4. 4

    Giet de krieltjes af en meng ze met de gesnipperde krulpeterselie. Bestrooi met een beetje grof zeezout.

  5. 5

    Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen. Haal de broccoli uit de oven en meng met de lente-ui, de walnoten, het citroensap en de balsamicoazijn. Lepel er nog een beetje extra vierge olijfolie bij. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer de vis met de krieltjes en de broccolisalade. Werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met pancetta, peterseliepatatjes en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!