Recept

Tajine met gehaktballetjes in tomatensaus en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met gehakt zit je altijd goed! Het is kindvriendelijk, budgetvriendelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. 

Dit recept maak je voor € 10 voor 4 personen, dus € 2,5 per persoon.

bereiding
  1. 1

    Breek het ei in een kom en doe er het paneermeel, de komijn en het gehakt bij. Kneed zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes van ± 3 cm doorsnede en bak ze goudbruin in de tajine. Zet het vuur zachter, voeg de tomatenblokjes toe samen met een takje rozemarijn en een takje tijm. Laat de balletjes zo'n 20 minuten sudderen in de tajine.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook en stoof aan in een grote kookpot, in wat olijfolie. Spoel de spinazie, laat goed uitlekken, doe met aanhangend water in de kookpot en laat slinken.

  3. 3

    Bereid de couscous volgens instructies op de verpakking. Spoel en hak de peterselie fijn en schep door de couscous. Besprenkel de couscous met citroensap en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de spinazie bij de tajine, brokkel de feta erover en serveer de couscous erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met gehaktballetjes in tomatensaus en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!