Recept

Italiaanse ovenkip met gnocchi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Deze ovengebakken gnocchi zijn bij ons een échte hit. Bovendien kun je het gerecht kruiden zoals je zelf wilt. Mag het pittiger zijn, kies dan voor paprikapoeder. Hou je het liever klassiek, gebruik dan Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn. Nog lekkerder en een beetje decadenter: werk de gnocchi af met verse salie en truffelolie."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Maak de venkel schoon en snij ‘m in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook.

  2. 2

    Doe de groenten samen met de knoflook en de olijven in een mengkom en schenk er een scheutje olijfolie, wat balsamicoazijn en de honing bij. Kruid met peper, zout en de verse oregano. Meng goed.

  3. 3

    Kruid de dunne kipfilets met peper en omwikkel ze met plakjes pancetta. Leg ze in een grote ingeoliede ovenschaal. Doe de groenten bij de kipfilets en gaar 25 minuten in de oven. Hussel de groenten af en toe door elkaar.

  4. 4

    Schep de gnocchi in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en gaar 20 minuten mee met de kip in de oven. Hussel af en toe om.

  5. 5

    Werk de kip af met vers basilicum en eventueel nog wat verse oregano. Serveer met de ovengebakken gnocchi.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse ovenkip met gnocchi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!