Recept

Gevulde kalfsrollade met pesto en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk kalfsvlees gevuld met frisse pesto en romige mozzarella. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het gebraad de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op je werkblad. Duw het plat en snij beide kanten bij zodat je een mooie rechthoek krijgt. Besmeer met de rucolapesto en plakjes mozzarella.

  2. 2

    Rol de rollade op, bind vast met keukentouw, kruid met peper en zout. Zet een grote pan op het vuur, doe er wat boter in en schroei het vlees rondom rond dicht in de hete boter.

  3. 3

    Leg het gebraad in een ovenschaal, doe er de citroentijm, de rozemarijn en laurier bij en snipper er de sjalot en knoflook bij. Blus met de kalfsfond en dek af met een vel aluminiumfolie. Laat zo’n 30 à 40 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Haal het vlees uit de pan, hou warm onder een vel aluminiumfolie en laat nog tien minuten rusten.

  5. 5

    Kook de tagliatelle gaar volgens de instructies op de verpakking. Zet een steelpannetje op het vuur met olijfolie en een gesnipperd teentje knoflook. Snij de tomaatjes in de helft, doe ze bij de look en laat afgedekt even sudderen. Breng op smaak met peper en zout, wittewijnazijn en suiker. Hussel de tagliatelle door de tomaten en werk af met de rucola.

  6. 6

    Snij het gebraad in plakjes en geef er de pasta bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalfsrollade met pesto en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!