Recept

Zalm met prei en postelein-komkommersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In dit voorjaarsreceptje garen we zalm in de oven. Overgiet 'm nog even met een fijne dressing op basis van mosterd en amandelpoeder, en er staat weer iets heerlijks gezond op tafel. Dit recept is 100 % Pascale Naessens-proof. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de prei doormidden, spoel grondig en snij de stengels in stukken. Smelt wat boter in een pan en voeg de prei en een scheutje water toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Verwijder het groen van de radijzen, spoel ze en snij ze in fijne plakjes. Spoel de komkommer en snij ‘m in fijne plakjes. Spoel de bieslook en hak ‘m fijn. Meng de radijzen en de komkommer met de helft van het citroensap, de gesnipperde bieslook, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels zure room. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.

  3. 3

    Meng de mosterd met het amandelpoeder, de honing, de rest van het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Kruid de zalm met flink wat peper en zout en bestrijk de bovenkant volledig met de mosterdmengeling.

  4. 4

    Leg de prei onderaan in een ovenschaal, leg hierboven de zalm en zet 15 à 20 minuten in de oven. Zet aan het eind nog even de grill aan voor een mooi korstje.

  5. 5

    Spoel de postelein. Meng de postelein kort voor het serveren onder de radijs-komkommersalade. Serveer de gebakken zalm en de prei met de frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met prei en postelein-komkommersalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!