Recept

Penne all'arrabiata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Peppe Giacomazza, chef van restaurant La Botte in Genk en bekend van zijn kookprogramma's op njam!: “De smaak hangt volledig af van je tomatensaus. Voor mij begint alles met lauw – in olijfolie – aangestoofde knoflook en chilipeper. Als die ingrediënten goud kleuren, voeg ik tomaten toe. Laat zeker lang genoeg sudderen tot alle aroma's goed gemengd zijn. Vers gesnipperd basilicum maakt het af. In Italië doet men geen vlees in een traditionele Arrabiata.”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en snij fijn. Snij de onderkant van de tomaten kruisgewijs in en dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Spoel onder koud water en pel ze. Snij in kwartjes en verwijder de pitjes. Hak grof.

  2. 2

    Bak de uien en de knoflook glazig in olijfolie. Snipper de chilipepers fijn en voeg zo toe. Voeg de stukjes tomaat en de passata toe en laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet de pasta af en schep door de saus. Voeg een scheutje olijfolie toe, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de pasta op de borden en werk af met de kaas en blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne all'arrabiata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!